EENDAAGSE WORKSHOP:

Juglen Zwaan blije buik

Onze darmwand bepaalt welke stoffen het lichaam binnen mogen komen en welke er buiten moeten blijven. Het is bijzonder knap hoe ons lichaam dit onderscheid normaal gesproken kan maken. Echter, steeds vaker raakt het milieu in de darmen verstoord en verloopt dit proces niet meer zoals het zou moeten. Meer dan de helft van Nederland ervaart regelmatig darmklachten. Eén van de oorzaken is ons westerse voedingspatroon, dat niet meer aansluit bij wat onze voorouders altijd hebben gegeten. Op school wordt ons niet onderwezen welke voeding gezond maakt, integendeel: op vele scholen zijn snoepautomaten te vinden. Dit kan anders…

Als je wil weten welke voeding onze darmen weer gezond kan maken dan is deze eendaagse workshop iets voor jou! Je leert tot in detail hoe ons spijsverteringsstelsel werkt en wat er mis kan gaan. Ook leer je meer bij over de wereld van micro-organismen en fermentatie. Daarnaast besteden we aandacht aan welke leefstijlgewoontes bijdragen tot het herstel van de darmen, want voeding alleen is niet genoeg. Desalniettemin zal het grootste gedeelte van de dag gaan over helende voeding voor onze darmen. Er zal in het bijzonder aandacht zijn voor de rol van ontstekingen bij darmklachten.

Je gaat naar huis met praktische handvatten om je voedingspatroon en leefstijl aan te passen, zodat de kleine beestjes in je buik weer blij worden. Want als zij blij zijn, word jij dat ook!
Er zal voldoende gelegenheid worden geboden om jouw (persoonlijke) vragen te stellen. Wees welkom op deze interessante dag over Gezonde Darmen!


Juglen Zwaan
Spreker en schrijver over voeding en gezondheid. Hij combineert moderne wetenschap met eeuwen oude kennis. Juglen is een voorstander van puur natuur. Hij hangt geen enkel voedingsgeloof aan, maar combineert vele visies.

Meer informatie over deze spreker: » ahealthylife.nl

Datum:
Zondag 28 oktober 2018
Locatie:
The Bears, Sportpark ‘de Kiefthoek’
Groeneweg 5C 1861 PH Bergen N.H.
Tijdstip:
10 tot 17 uur (inloop vanaf 9.30 uur met koffie/thee/lekkers)
Vergoeding:
79 euro. Eigen lunch meenemen of ter plekke te verkrijgen (gezonde lunch).
We verzorgen wel koffie/thee/water/drankjes en fruit tijdens deze dag.
— Dit bedrag kan worden overgemaakt op rekeningnr. NL37 RABO 0327 7053 53, H.J. Borst onder vermelding van: “blije buik”

AANMELDEN