Feldenkrais Methode
feldenkrais zittend

Met Anna Verberne

Op deze dag maak je kennis met de Feldenkrais bewegingsmethode als ook de veelzijdigheid ervan. Tijdens deze dag zal onze Rug centraal staan.

Wat is Feldenkrais?

feldenkrais soloMet Feldenkrais wordt er gebruikgemaakt van bewegingslessen ter bewustwording van gewoontepatronen en bewegingsmogelijkheden. Aan de hand van jouw eigen ervaring en bewustwording ontstaat er een keuze in houding en beweging, in plaats van terug te vallen in oude gewoontepatronen. Tijdens deze dag krijg je via jouw eigen ervaring in bewegingslessen en praktische oefeningen inzicht in hoe jij je gemakkelijker kunt bewegen!

De Feldenkrais methode is ondersteunend  bij diverse lichamelijke klachten rond bewegen en stress. Ook wordt de methode frequent toegepast in vakgebieden als Dans, Theater, Muziek, Onderwijs en Sport.

Wat biedt deze dag?

In deze unieke workshop leer je dat je een keuze hebt in jouw manier van bewegen en deze Nieuwe Inzichten geeft je letterlijk meer RUIMTE. Je leert een rijk palet aan bewegingen kennen die je met gemak en zonder overbodige inspanning kunt toepassen. Hierdoor kom je veel beter in jouw lijf te zitten en eventuele pijnen verminderen of verdwijnen zelfs.

De ondersteunende rol van onze wervelkolom

feldenkrais liggendSpecifiek tijdens deze dag zal het accent komen te liggen op onze Rug. Onze wervelkolom, opgebouwd uit een heleboel botten en gewrichten en zo met elkaar verbonden dat wij kunnen liggen, zitten, buigen, draaien, staan, lopen, rennen, springen op tal van manieren. Zij ondersteunt ons, heeft een belangrijke invloed op het gemak waarmee wij bewegen en helpt ons om te gaan met de zwaartekracht.
De waarde van een ondersteunende wervelkolom is groot. Het beïnvloed elke beweging positief of negatief en geeft ons stabiliteit en flexibiliteit.

Ons geraamte geeft ons de mogelijkheid onszelf zodanig te organiseren dat wij met een minimum aan inspanning kunnen bewegen.


Moshe Feldenkrais (1904-1984) was een enthousiaste Judoka en judo heeft grote invloed gehad op de ontwikkeling van de Feldenkrais methode. Zijn werk werd gevoed door de senso-motorische ontwikkeling van het kind, anatomie, gedragsfysiologie en bio-mechanica.


Anna Verberne Anna Verberne is Feldenkrais docent, Child’Space practitioner en Iokai Shiatsu therapeut. Als Docent beweging werkzaam in het nascholingsprogramma van Stichting Beweging, Dans en Spel te Amsterdam. Haar achtergrond in de moderne dans, acrobatiek en haar scholing in Martial Arts (Shinto , Ki-Aikido) zijn een belangrijke inspiratiebron, waar zij tijdens haar lessen en behandelingen rijkelijk uit put. Anna heeft een Feldenkrais en Iokai Shiatsu praktijk in Amsterdam en Spierdijk en werkt met kinderen en volwassenen.

Meer info » mani-kole.nl
Meer lezen over de Feldenkrais methode » feldenkrais.nl

Datum:
Zondag 14 oktober 2018
Locatie:
Lucebertschool, Zakedijkje 38a, 1862HB Bergen nh » www.lucebertschool.nl
Tijdstip:
10 tot 17 uur (inloop om 9.30 uur met koffie/thee en lekkers)
Vergoeding:
79 euro. De lunch mag je zelf verzorgen of kun je ter plekke verkrijgen.
— Dit bedrag kan worden overgemaakt op rekeningnr. NL37 RABO 0327 7053 53, H.J. Borst onder vermelding van: “Feldenkrais”

AANMELDEN