kracht van mineralen

Mineralen zijn afkomstig van de elementen waaruit de wereld is opgebouwd. Wij mensen zijn ook opgebouwd uit de elementen. Mineralen, die in de meeste gevallen bestaan uit metalen, worden vanuit de bodem opgenomen door planten en komen van daaruit direct, of via het eten van dierlijk voedsel, in het menselijk lichaam terecht. Mineralen staan dus aan de basis van het leven; wij kunnen niet overleven zonder. Vitaminen bijvoorbeeld kunnen hun werk niet doen zonder de aanwezigheid van mineralen.

Helaas zijn de gehalten aan mineralen in de bodem en dus in onze voedingsgewassen en in dierlijke producten schrikbarend afgenomen. Dit proces is al gaande sinds het begin van de landbouwrevolutie. Recente onderzoeken laten soms dalingen zien van wel 70%!

Hoewel dergelijke gegevens in de openbaarheid zijn gebracht, wordt deze informatie niet of nauwelijks opgepikt door instanties zoals het Voedingscentrum. Omdat er vanuit overheidskanalen geen voorlichting over wordt gegeven, is het gros van de Nederlandse bevolking zich niet bewust van de lage kwaliteit voeding die wij tot ons nemen. Ook door alle bestrijdingsmiddelen en de bewerkingen door de voedingsindustrie, is voeding meer ‘vulling’ geworden. Hoog tijd dat wij op een andere manier kennis tot ons nemen en ons laten adviseren over oplossingen voor deze kwalitatieve ondervoeding!

Tijdens deze lezing leer je wat mineralen precies zijn en wat het verschil is tussen mineralen, metalen en spoorelementen. Ook komt aan bod hoe belangrijk mineralen voor ons zijn en waarom ze de basis van onze gezondheid vormen. Waarom is het tegenwoordig noodzakelijk extra mineralen in te nemen, ook als we gezond eten?

Verder leer je de verschillende vormen en kwaliteiten van mineraalsupplementen te onderscheiden, ontdek je wat nano mineralen zijn en waarom edelmetalen, zoals goud en platina in deze tijd een come back maken vanuit het verleden.

Goud wordt beschouwd als het oudste supplement ter wereld en door de Chinezen geroemd als de ‘King of Medicine’.

Terah BeekAchtergrond spreker:
Deze lezing wordt gegeven vanuit stichting XCodex door Terah Beek. Terah heeft klinische psychologie gestudeerd en is ook natuurvoedingskundige. Ze is werkzaam bij The Health Factory, producent van nano mineralen en van daaruit verdiept ze zich al ruim 5 jaar in mineralen. Ze is gefascineerd door het menszijn en de Holistische weg naar lichamelijke en geestelijke gezondheid en Heelwording.


fraukje Deze lezing zal op lichtzinnige wijze worden ingeleid door lofdichter en B12 specialist Bo Baden (vitamineb12tekort.nl) en zal begeleid worden door de prachtige Engelen klanken van harpiste en pianiste Fraukje Ramona Weishaupt.

Wanneer?
Op zaterdagmiddag 10 november 2018
Locatie: Dorpshuis De Schulp, Visweg 45, 1935 EB Egmond-Binnen
Heerlijke lichte zaal en volop gratis parkeerplekken!
Tijdstip: 14 uur tot 17 uur (zaal open om 13.30 uur)
Vergoeding: 15 euro (vermeld duidelijk jouw naam bij de betaling)
Dit bedrag kan worden overgemaakt op rekeningnr. NL37 RABO 0327 7053 53, H.J. Borst, onder vermelding van: “Kracht van Mineralen”

AANMELDEN