Vorige Leven

Hebben een lichaam en ziel een onafhankelijk tijdspad? En zo ja, kunnen zielen meerdere malen worden geboren? Bestaat er zoiets als een leven na de dood, of reïncarnatie? Schrijver Bas Steman wilde deze vragen onderzoeken voor zijn nieuwe roman. Behalve veel lezen over dit thema, liet hij zich ook overhalen om een regressietherapie te doen. Louter om te zien of er nog iets op zijn ‘harde schijf’ zou staan, dat refereerde aan een mogelijk vorig leven.
De uitkomst van de regressiesessie is verbijsterend. De ‘herinneringen’ leidde Steman naar het leven van Morgan Probert. Een paratrooper uit Wales die sneuvelde bij de Slag om Arnhem in 1944. Steman ging op zoek, vond de familie van de soldaat en wist details over Morgans leven die zelfs zijn familie vergeten was. Toeval? Kwamtumfysisch te verklaren? Of is het reïncarnatie? Deze ervaring vormt de basis voor zijn roman ‘Morgan, een liefde’.

Tijdens deze fascinerende middag vertelt Bas Steman openhartig over zijn persoonlijke ervaring en over zijn boek, dat een meeslepende, ontroerende roman is geworden over de liefde. Over de liefde die over de dood heen…een weg zoekt.

Wie het boek gelezen heeft, wil het liefst nog even stil blijven zitten. Je bent overdonderd, geraakt, meegevoerd door de hallucinerende liefde tussen Morgan en Betrys, door de zoektocht, door het verhaal. Een boek dat je gelezen wilt hebben.

De EO verbood(!) een programma waarin de auteur te gast was en waarin hij sprak over zijn boek ‘Morgan’, omdat in dit roman reïncarnatie wordt behandeld. 

Anderen waren over ‘Morgan, een liefde’:

‘Gedurfd, eindelijk wat anders. Een eigen, goed en totaal verrassend verhaal. Fascinerend’ Lidewijde Paris, De Leesambassade, recensent

‘Je schrijft prachtig over de liefde, echt prachtig. Je hebt het verhaal groter gemaakt dan de anekdote, het groeit, boeit en is spannend. Heel erg goed. Dit verhaal gaat heel veel mensen raken’ Adriaan van Dis

‘Spannend, goed opgebouwd, aangrijpend’ NRC

‘Mooi geschreven, intrigerend. Ik geloof niet in reïncarnatie, maar ik had het in twee dagen uit. Erg mooi.’ Monique Burger, De Nieuwe Boekhandel, voormalig lid boekenpanel DWDD

‘Er zijn van die boeken die, eenmaal opengeslagen, je hele schema in de war schoppen, je doen vergeten dat je boodschappen moet doen, je huis moet opruimen en godbetert zelf nog een nieuwe roman moet schrijven. Je leest door en door, de uren gaan voorbij terwijl jij nog steeds boven het boek hangt, als een junk, tussen vieze borden en lege thee- en wijnglazen. Van die boeken die je uit je slaap houden en je ook nog in tranen achterlaten. Toch houd je van ze, omdat ze je iets hebben toevertrouwd wat je voor altijd zal bijblijven.’ Tanya Commandeur, auteur


Achtergrond spreker:
Bas Steman (1971) schreef eerder boeken (belevingsbiografieën) over Leontien van Moorsel en Ramses Shaffy.
‘De Aankomst’ was zijn eerste roman en werd gekozen tot wielerroman van het jaar 2013. ‘Morgan, een liefde’ is zijn tweede roman.
Behalve schrijver is Steman werkzaam als programmamaker voor meerdere televisieomroepen en hij staat in het theater met een programma over Leonard Cohen.


fraukje Deze lezing zal op lichtzinnige wijze worden ingeleid door lofdichter en B12 specialist Bo Baden (vitamineb12tekort.nl) en zal begeleid worden door de prachtige Engelen klanken van harpiste en pianiste Fraukje Ramona Weishaupt.

Wanneer?
Op zaterdagmiddag 20 oktober 2018
Locatie: Dorpshuis De Schulp, Visweg 45, 1935 EB Egmond-Binnen
Heerlijke lichte zaal en volop gratis parkeerplekken!
Tijdstip: 14 uur tot 17 uur (zaal open om 13.30 uur)
Vergoeding: 15 euro (vermeld duidelijk jouw naam bij de betaling)
Dit bedrag kan worden overgemaakt op rekeningnr. NL37 RABO 0327 7053 53, H.J. Borst, onder vermelding van: “Vorige Leven”

AANMELDEN