Net toen ze dacht dat ze alles op de rit had in haar leven, 31 Jaar oud, een gelukkig gezinnetje en een goede baan, kwam alles plots op zijn kop te staan. Katja kreeg eind 2007 te horen dat ze baarmoederhalskanker had in vergevorderd stadium met uitzaaiingen door haar hele lijf. Ze had nog maar heel kort te leven.

Spreekster: Katja Swager

Leven-als-elastiekjeHoewel het thema ‘strijd’ altijd haar ding was geweest, begreep ze instinctief dat ze het hiermee nu niet ging redden. Strijd was wat haar tot dit punt gebracht had.Just face it deze keer. Iets in haar wist het zeker; er moet ergens een oog van de naald zijn die in een hooiberg verstopt is en ze was vastbesloten deze te vinden. Ze kreeg een palliatieve behandeling van Chemo en bestraling. Daarnaast kreeg Katja hulp uit het Universum van een onzichtbare mentor, wat haar verhaal ook zo bijzonder maakt.

Een spannende race tegen de klok begon. Ze dook enthousiast de hooiberg in tot ze begreep dat zoeken geen zin had. Alles is er al. Mits je bereid bent te verwelkomen wat zich aandient – juist als het eng en uitdagend is – en daar je vrede in te vinden. Dit is het enige pad voorbij de angst… het is het pad van het hart. Op het nippertje, balancerend tussen dood en leven, viel eindelijk het kwartje en ze gaf zich over. Haar angst voor de dood bleek eigenlijk de angst om te leven. Om het leven werkelijk te voelen en in al haar facetten te beleven en te ervaren.

Hoe meer Katja het leven en daarmee het voelen toeliet, hoe meer het leven haar toeliet en haar opnieuw leerde voelen. Langzaam, met hulp van de wijze lessen van haar mentor kwam ze stap voor stap terug, steeds dieper in liefdevolle overgave aan het leven. Ze begon de taal van het leven te begrijpen. Dat het leven zelf alle aanwijzingen geeft hoe het op de beste manier geleefd kan worden, als je maar volledig vertrouwd op de waarheid van je eigen hart. Het is een krachtig kompas als je ernaar durft te luisteren.

In juni 2009 werd ze schoon verklaard na een scan. Aantoonbaar op eigen kracht terug gekomen naar het leven, met dank ook vooral aan die onzichtbare mentor. Katja is gezond en kan het na vertellen en dat doet ze onder andere in Leren leven als een elastiekje. Een boek wat je gelezen moet hebben en wat je kijk op het leven voorgoed zal veranderen.

Cover-elastiekje“En ik ben niet voor niets terug gekomen uit de dood. Ik heb iets te vertellen. Ik ben geen wonder dat op zichzelf staat. Alles kan als je het laat gebeuren, als je er maar werkelijk, vanuit je hart in gelooft. Het feit dat je dit nu leest is daarvan al het bewijs. Alles valt en staat met de overtuiging die je hebt over jezelf en het leven. Die overtuiging is de wortel van alles wat je meemaakt. Tijdens de lezing neem ik je mee op mijn reis terug naar het leven en reik ik je praktische handvaten aan.”

Wanneer je met beide benen stevig op de grond staat, met je hoofd in de wolken loopt en je hart gebruikt als je kompas dan zeg je ‘JA!’ tegen het leven. Je bent in staat om alles in het leven welkom te heten en te doorvoelen, ongeacht de uiterlijke verschijningsvorm. Je herkent het geschenk, de magie van het leven in alles wat je ervaart. Je beseft dat alles met alles is verbonden en ook dat het geen zin heeft om te oordelen. De buitenwereld is slechts een afspiegeling van je eigen innerlijk en leven geeft je alles wat je nodig hebt.

Met behulp van een prachtige presentatie, leuke voorbeelden en lekker interactief met het publiek te zijn wil Katja je helpen om van je tijd op aarde, de tijd van je leven te maken. Deze Valentijnsdag wordt gegarandeerd boeiend én liefdevol. Tot dan!

Meer informatie over deze spreekster: www.katjaswager.nl
Pianist Mark Kirkenier zal zijn prachtige klanken laten horen tijdens deze boeiende lezing (mkmusic.nl).

Wanneer?
Op zaterdagmiddag 14 februari 2015
Locatie: ‘De Nieuwe Beuk’ (achter de Petrus Paulus Kerk), Dorpsstraat 20, 1861 KW Bergen N.H.
Tijdstip: 14 uur tot 17 uur (zaal open om 13.30 uur)
Vergoeding: 15 euro (vermeld duidelijk jouw naam bij de betaling)
Lees s.v.p. de SPELREGELS op onze website!

Dit bedrag kan worden overgemaakt op rekeningnr. NL37 RABO 0327 7053 53, H.M. Borst onder vermelding van: “Lezing Katja Swager”