LEZING: Wie is Maria Magdalena en wat betekent zij voor ons? Jaap Rameijer

Van Zaterdag 28 december, 2019 14:30 tot 17:00
Visweg 45, 1935 EB Egmond-Binnen
Soort Evenement: Lezing
Gezien: 2005

Deze Hartcirkel Kerst bijeenkomst zal in het teken van Maria Magdalena staan. Met Kerst ligt de nadruk natuurlijk altijd op de geboorte van Jezus. Echter, op 28 december net na Kerst willen wij graag de belangrijkste vrouw in Jezus zijn leven belichten, te weten: Maria Magdalena.

Jaap Rameijer zal vol passie over haar spreken!

Want volgens hem is Maria Magdalena de meest belangrijke vrouw van het westelijk halfrond. Maar wie was zij ECHT? Welke rol speelde zij in het leven van Jezus? Wat was haar relatie tot hem? Wat is er gebeurd tijdens en na de kruisiging? Hebben Jezus en Maria Magdalena kinderen gekregen? Is zij – zoals beweerd wordt - naar Frankrijk gevlucht en heeft zij daar het gnostische christendom gepredikt? Is zij later naar Glastonbury, Wales en Schotland gegaan en waarom? Waar is zij begraven? Wat was haar relatie met de Katharen en de Tempeliers in Zuid-Frankrijk? Wat is haar relatie tot de Heilige Graal?

En, is zij een reïncarnatie van de moedergodin en bezit zij dezelfde kracht als de oude godinnen en de Zwarte Madonna’s?

Jaap zegt over Maria Magdalena: “Zij is een echte ‘pur sang’ vrouw, een ‘Gerealiseerde oftewel Verlichte vrouw’. Met haar wijsheid, haar liefde, haar compassie en haar lijden. Een vrouw waarmee andere vrouwen zich kunnen identificeren, heel anders dan de sacrosancte Maagd Maria. Zij is de meest geportretteerde vrouw ter wereld, een vrouw met vele gezichten. Verliefd, bedroefd, stralend, treurend, sexy, vol passie, krachtig. Nu is zij de verpersoonlijking van het heilige vrouwelijke. En zij is misschien de enige persoon die het christendom nog van de ondergang kan redden.”

Hij heeft een boek over haar geschreven met als titel: “Maria Magdalena in Frankrijk”, een boek met honderden, prachtige foto’s. En ook een klein spiritueel boekje getiteld: “Jamie en Maria Magdalena`”.

P1030243
JamieMM

Meer informatie over hem kun je vinden op deze website: www.jaap-adventures.com

Als jongetje van 7 jaar werd ik door mijn ouders naar de Zondagsschool gestuurd. Om wat te leren over het ontstaan en de cultuur van het christendom. Het was een ramp. Wat de dominee vertelde over de kerk, de bijbel en helemaal over Maria Magdalena, een boetevaardige zondares, klopte naar mijn gevoel voor geen meter. En de antwoorden op mijn vragen, waar we vandaan kwamen, waar we heen gingen als we dood gingen, etc. werden botweg afgekapt. Je hebt het maar te geloven, zei de dominee. Nou mooi niet.

 
Toen al voelde ik een enorme liefde voor Maria Magdalena. Die liefde ontvlamde opnieuw toen ik het boek "Het Heilige Bloed en de Heilige Graal" las. Daar werd een heel andere ontstaansgeschiedenis van de bijbel geschetst en daar werd een heel andere Maria Magdalena opgevoerd.

Toen klikte er wat.

In 1995 ging ik met mijn vrouw op vakantie naar Frankrijk en Spanje. Eerst naar Lourdes en daarna naar Rennes-le-Chateau (RLC). Daar bezocht ik het kerkje gewijd aan Maria Magdalena in 1995.

En toen gebeurde er wat.

Het liet me niet meer los, de kerk, de plek, de verhalen en mysteries, het ging in mijn bloed zitten. Ik moest telkens opnieuw naar RLC, soms wel vier keer per jaar en kwam iedere keer weer helemaal opgeladen terug. Toen volgde een reading bij Lauri Franssen in Nijmegen. Waar Maria Magdalena, door haar als medium, tot mij sprak.Een sessie om nooit te vergeten. "Mijn zoon, mijn zoon, wat ben ik blij je weer te zien". En ze vertelde mij dat wij elkaar 2.000 jaar geleden in Rennes-le-Chateau ontmoet hadden en dat ik jarenlang haar gids en begeleider ben geweest.
 
En nu, na tweeduizend jaar, zijn de voorspellingen die toen gedaan zijn, weer helemaal uitgekomen. Hoe bijzonder. Mijn hernieuwde 'kennismaking' met haar heeft er uiteindelijk voor gezorgd dat we het Domaine Les Labadous in RLC gekocht hebben. Dat moest zo zijn. Synchroniciteit in optima forma. Wij zijn er in 1999 ingetrokken en hebben het jarenlang als Chambres d'Hotes gerund en hebben het in 2016 verkocht. Jarenlang was het een spiritueel centrum waar groepen uit de hele wereld naar toe kwamen. Ik heb honderden groepen rondgeleid. Ik heb de streek goed leren kennen en heb heel veel onderzoek verricht naar Maria Magdalena. Boeken gelezen, alle heilige plaatsen in Frankrijk bezocht, veel met mensen gesproken en prachtige inzichten opgedaan.
 
En mijn liefde voor deze bijzondere vrouw is alleen maar gegroeid. Zij is heel belangrijk voor mij en voor de wereld. Een bijzondere vrouw die wel eens de redding van de mensheid zou kunnen zijn!

Enkele boeken van Jaap Rameijer

007-Jamie-op-zijn-wolk
005-Glastonbury-en-de-Heilige-Graal
001-R-L-C-1
RameijerORBSCVR
01-My-new-book
Jaap's laatste boek van "Annunaki tot Illuminati" is recent door Aspekt gepubliceerd en is ontvangen met zeer goede recensies.
 
~ Als een hedendaagse Erich von Dániken, die met zijn boeken miljoenen en miljoenen mensen deed ‘ontwaken’, schreef Jaap Rameijer eenzelfde soort boek..Het boek heeft inmiddels het levenslicht gezien en is onlangs van de persen gerold. Wij geven het boek met liefde aandacht die het verdient. Want het is in onze ogen een juweeltje geworden. Een boek dat van de hak op de tak LIJKT te springen, maar continue, als een trolleybus, de rode draad van het hoofdthema blijft volgen..lees meer Guido Jonkers / Wanttoknow.nl
 
~ Jaap Rameijer heeft zich overtroffen met dit boek. Een prachtige bloemlezing over de mysterieuze geschiedenis van onze Aarde en de ontwikkeling van het menselijke Bewustzijn...lees meer ~ Onderzoeker
 
Deze lezing zal op lichtzinnige wijze worden ingeleid door lofdichter en B12 specialist Bo Baden (vitamineb12tekort.nl) en zal begeleid worden door de prachtige Engelen klanken van harpiste en pianiste Fraukje Ramona Weishaupt.

Wanneer?
Op zaterdagmiddag 28 december 2019
Tijdstip: 14:30 uur tot 17 uur (zaal open om 14:00 uur)
Locatie: Dorpshuis De Schulp, Visweg 45, 1935 EB Egmond-Binnen
Heerlijke lichte zaal en volop gratis parkeerplekken, rechts en links van het gebouw!
Vergoeding: 15 euro   

Dit bedrag kan worden overgemaakt op rekeningnr. NL44 INGB 0796 8731 43, H.J. Borst, onder vermelding van: Jaap Rameijer.