Blog & Nieuws van de Hartcirkel

In onze blog plaatsen we aktuele onderwerpen, nieuwtjes en meer . Je kunt je abonneren op onze blog en als we iets plaatsen wordt je daarvan per email op de hoogte gesteld.

Indium bij schildkliermedicatie: wat is wijsheid?

Schildklier

Indium en de hypofyse-hypothalamus

Indium is een spoorelement (een mineraal waar je maar een ‘spoortje’ van nodig hebt) dat een regulerende werking heeft op de hypofyse en de hypothalamus.

De hypofyse en de hypothalamus worden wel de 2 meesterklieren van het lichaam genoemd en bevinden zich in de hersenen. Ze zijn de belangrijkste regelaars van de hormoonhuishouding.

Ze maken namelijk niet alleen hormonen aan die zelf allerlei processen in het lichaam activeren, maar ook hormonen die ervoor zorgen dat andere klieren hormonen aanmaken die weer andere acties in gang zetten.

De hypofyse maakt hormonen aan en geeft ze af aan het bloed, waardoor andere klieren of organen worden aangestuurd. De hypothalamus meet de hoeveelheid van verschillende hormonen, zoals de hormonen van de schildklier die in het bloed circuleren. Met die informatie stuurt hij de hypofyse aan en bepaalt daarmee grotendeels de hoeveelheid hormonen die de hypofyse aanmaakt.

De schildklierhormonen T4 en T3 worden aangemaakt onder invloed van TSH, een hormoon dat door de hypofyse wordt afgegeven.  Wanneer de hypofyse en de hypothalamus voldoende T3 en T4 signaleren in het bloed, wordt de productie van TSH geremd. Een prachtig werkende feedbackloop dus. Echter, dit mechanisme kan door allerlei factoren verstoord raken.

Stress

Stress is misschien wel de grootste oorzaak, omdat stress de hypofyse-hypothalamusfunctie uit balans brengt en het verbruik van voedingsstoffen verhoogt.

Stress kan een fysieke of een mentale oorsprong hebben, maar ook chemische en toxische stoffen in ons leefmilieu (via voeding, water, lucht, medicijnen/vaccinaties) geven het lichaam eenzelfde stressimpuls. Een sterk toenemende vorm van stress voor ons lichaam wordt electrostress genoemd. Dit is de stress die veroorzaakt wordt door elektromagnetische velden (draadloze apparaten, wifi, zendmasten, etc.)

Deze, vaak langdurige en chronische vormen van stress, verstoren het immuunsysteem in grote mate.

Voor meer informatie lees het gehele artikel op Natuurlijk Jezelf

3
×
Stay Informed

When you subscribe to the blog, we will send you an e-mail when there are new updates on the site so you wouldn't miss them.

Voorproefje NU te zien: Ilona droomt een Nieuwe We...
Straling meten net zo belangrijk als schoonmaken –...
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
maandag 20 mei 2024