‘De hogere doelen zijn een Rechtvaardige samenleving en Gezonde economie’

Spreker: Ronald Bernard

Blije B TeamHoe werkt het huidige bankensysteem?
Ronald Bernard zal tijdens deze boeiende lezing laten zien waarom veel mensen in een tekort en onvrede leven. We volgen het spoor van geld en komen bij oorzaken en een waarheid die tegen het onwerkelijke aanligt. Hij laat inzien dat we via het geld onze macht hebben weggegeven aan banken, multinationals en de politiek. Als je eenmaal begrijpt hoe het huidige bankensysteem werkt, dan kun je het ook positief veranderen. Ronald zal uitleggen hoe we deze verandering kunnen bewerkstelligen.

De Blije B: een burgerinitiatief van professionals
Blije BDeze lezing geeft Blij nieuws en uitzicht op Positieve veranderingen, Voorspoed en Welzijn. Met een nieuwe bank in huis kunnen we al ons geld dienstbaar maken aan de samenleving. Dit burgerinitiatief van professionals geeft een zuivere vorm van bankieren welke een positief effect heeft op onze toekomst, kinderen, economie, natuur, milieu en nog véél meer. Wijzelf zijn de verandering. Het is nu echt de tijd om op te staan.

De Blije B: een coöperatieve bank in oprichting
Bij 10.000 leden wordt de bankvergunning aangevraagd. Ze geven en nemen geen rente, wel heuse rendementen. Rente veroorzaakt tekorten en crises, ook de huidige. Het is het eerste echt duurzame financiële initiatief van Nederland. Ze investeren in duurzame projecten en lokale economieën, voor een Rechtvaardige samenleving en Gezonde economie. Het is een bank van, voor en door de mensen!

Ronald BernardOver De Blije B spreker Ronald Bernard
Ronald Bernard is ondernemer. Zijn achtergrond is economie, psychologie, bouwkunde en theologie. Hij werkte binnen de EU ruim 25 jaar in diverse branches. In de financiële sector was hij actief als intermediair in vermogensbeheer, valuta- en depositohandel. Als initiator van De Blije B schreef hij de blauwdruk voor een Nieuwe Bank die ons vrij en blij uit de crisis haalt. Info: www.deBlijeB.nl

Enkele ontvangen reacties op de lezing

“Ik was op de lezing en ik ben zeer enthousiast. Ik kreeg een déjà vu, want ik stond ook aan de wieg van de oprichting van de Triodos Bank.”

“Erg leuk en inspirerende lezing. Ik wil dat jullie je doelen bereiken. We hebben die transformatie van het geldsysteem heel hard en snel nodig.”

“Naar aanleiding van de lezing: ik ben diep geraakt en wil graag meedoen. Liefde overwint alles.”

“Ik heb zitten lachen en huilen. Wat een aangrijpende lezing en fantastische oplossingen. Er is weer hoop. Dank jullie wel voor alle inspanningen. Ik ga meedoen.”


Fraukje Ramona Weishaupt – van het Koninklijke Conservatorium te Antwerpen – zal haar prachtige Harpklanken laten horen deze middag.

Wanneer?
Op zaterdagmiddag 30 mei 2015
Locatie: ‘De Nieuwe Beuk’ (achter de Petrus Paulus Kerk), Dorpsstraat 20, 1861 KW Bergen N.H.
Tijdstip: 14 uur tot 17 uur (zaal open om 13.30 uur)
Vergoeding: 15 euro (vermeld duidelijk jouw naam bij de betaling)
Lees s.v.p. de SPELREGELS op onze website!

Dit bedrag kan worden overgemaakt op rekeningnr. NL37 RABO 0327 7053 53, H.M. Borst onder vermelding van: “Vrij en Blij”