Zomer Retraite

Verwen jezelf een hele week op alle vlakken – in de natuurlijke stilte en schoonheid van de Ardennen

En we geven je nog drie andere redenen om naar de Ardennen te komen deze zomer: de meren, de wandelroutes en de Culturele steden. Wist je dat er meer kastelen per vierkante kilometer in België zijn dan in enig ander land ter wereld?

kasteelfoto: Sjaak Kempe


villa buiten

Wat bieden we je zoal aan tijdens deze week die in het teken staat van Rust - Balans - én Genieten:

 • Verblijf in een karaktervolle luxevilla gelegen in een heerlijk klein dorpje, met sauna en een verwarmd binnen zwembad om tussendoor van te genieten.
  Ook kun je poolen of gewoon lekker lezen in de verschillende lounge-ruimtes.

villa terrasvilla bar
villa zwembadvilla pool

 • Boom

  Voor de vroege vogels hebben we iedere ochtend meditatie met Yessica.
  (Of een heerlijke duik in onze verwarmde binnenzwembad).

 • Na het ontbijt hebben we elke dag Qigong les van Patrick.

 • Na de Gezonde lunch zijn er dagelijks verschillende Workshops die aangeboden worden, waaronder Intuïtief schilderen met Brigitte.

 • BS healing

  Stilte wandelingen in de prachtige omgeving.

 • Optioneel: bezoek aan het nabij gelegen Labyrint of bezoek aan één of meer Kastelen.

 • Na het Overheerlijke diner hebben we 's avonds een bijeenkomst om te delen wat er bij je leeft 'Sharing' met aansluitend een meditatie, dit wordt begeleid door live harp-muziek.

 • We eindigen de week met een fijne dansavond op heerlijke meditatieve muziek.

 • Iedere deelnemer geniet van één overheerlijke behandeling naar keuze: Bars, Cranio sacraal, Voet of Lichaamsmassage.

 • eten

  Met mooi weer zullen de activiteiten zoveel mogelijk buiten, in onze prachtige tuin, plaatsvinden.

Alles wordt zoveel mogelijk in stilte gedaan én met toewijding en liefde, ook het bereiden van de maaltijd – doen we samen met een professionele kok (geen verplicht onderdeel).
De groep telt maximaal 14 deelnemers!

Een ding is zeker: niets moet en alles mag tijdens deze week. Ga je gezellig met ons mee?


HET HELE PROGRAMMA

Tussen het programma door worden er verschillende behandelingen aangeboden te weten: Lichaams- en voetreflex massages én BARS of Cranio Sacraal/Vortex Energy Healing.

Iedere deelnemer krijgt één sessie naar keuze GRATIS aangeboden als onderdeel van je deelname deze week. Extra verwen sessies te boeken voor slechts 35 euro (ongeveer 1 uur).

Dit is in grote lijnen het programma. Afhankelijk van de wensen uit de groep kan het programma tussentijds 'aangepast' worden. En NIETS is verplicht. Dus je hebt steeds zelf de keuze om wel of niet mee te doen. Vrijheid en Genieten staan voorop!

qigong

We hebben een beperkt aantal plekken, om veel persoonlijke aandacht voor de deelnemers te hebben.

Vergoeding voor deze All inclusive week van vrijdag 28 Juli t/m vrijdag 4 Augustus: 895 euro.
— Dit bedrag is op basis van een gedeelde slaapkamer. Het zijn ruime tweepersoons kamers met eigen badkamer (éénpersoonsbedden). Indien gewenst kun je een kamer voor jezelf krijgen (met toeslag).

AANMELDEN

Wat kun je verwachten van deze week?

villa slaapkamer 7 nachten in een Super de Luxe villa met een eigen verwarmd binnen zwembad, sauna en grote tuin.

Verrukkelijke bedden met een eigen badkamer.

Eigen kok en de hele week ontbijt, gezonde lunch en verrukkelijke diner - fruit en gezonde hapjes tussen door (de producten zijn zoveel mogelijk biologisch en producten uit de streek).

Gedurende de hele dag koffie/thee/spa/sapjes.

Alle workshops, persoonlijke begeleiding en één persoonlijke behandeling naar keuze.

Je verzorgt zelf je vervoer naar Durbuy in de Ardennen. Uiteraard kunnen we bemiddelen in het Carpoolen (meerijden) indien gewenst.


De locatie


De begeleiders van deze week

ilonaIlona Borst

Ilona, initiatiefneemster van De HARTcirkel is gedurende deze dagen je aanspreekpunt en tevens gastvrouw.

De Crew bestaat uit vier begeleiders en één kok en een harpiste:

PatrickPatrick Baijards

Patrick Baijards behaalde in 2002 zijn diploma tot Zhineng Qi Gong docent en bestudeerde deze vorm voor 3 1/2 maand in China. Patrick heeft 13 jaar ervaring in het doceren van Zhineng en neemt daarnaast al ruim 6 jaar deel aan zelfrealisatie-retraites van Isaac Shapiro, Vera Helleman en Angelo Vasalos.

Iedere dag tijdens de retraite ondersteunen de Zhi Neng Qigong oefeningen je waar nodig. De balans wordt hersteld, op werkelijk ieder niveau. Rust als er sprake is van stress. Energie als je moe bent. Balans in het functioneren van de organen en daardoor emotionele balans. Blokkades worden opgelost door het - weer - vrij laten stromen van de levensenergie door de meridianen.

Zhi Neng Qigong:
Over de Chinese bewegingsleer Zhi Neng Qigong die door arts dr. Pang Ming werd ontwikkeld is veel geschreven.
Het maakt gebruik van een eenvoudige en vloeiende manier van bewegen en het openen en laten gaan van energie via visualisatie.  Je leert gebruik te maken van de kracht van je focus bij het doen van de oefeningen. Met je bewustzijn en door gebruik te maken van het Qi veld om ons heen, kun je gaan ervaren hoe alles met elkaar in verbinding staat en je contact kunt krijgen met jouw Innerlijk.
Tijdens de Zomerweek gaan we dit met elkaar ontdekken en ervaren!

YessicaYessica Sillekens

Yessica (1966) is opgeleid als Holistisch coach en Healer voor Integratie van fysiek-energetische, emotionele, mentale en spirituele "dis-ease" en blokkades. Zij werkt intensief met mensen met o.a.: Post Traumatische Stress, Burn-out, angstsymptomen en Spirituele- en zingevingsvraagstukken. Meer informatie over haar achtergrond: wealthyemptiness.org

Haar sessies zullen tijdens deze retraite altijd Uniek zijn en Volledig maatwerk afhankelijk van jouw wensen of hulpvraag. Haar zeer heldere Gewaar zijn en haar diep Intuïtief voelen van het Subtiele Energie lichaam maakt haar werk zo bijzonder. Dit subtiele 'Energy-body work' kan zowel met als zonder fysieke aanraking plaatsvinden.

BrigitteBrigitte Borst

Brigitte (1970) is opgeleid en werkzaam als kunstenaar.

Ze zal je begeleiden om vanuit jouw gevoel een schilderij / collage te maken. Omdat we de ochtend heel ontspannen beginnen met Qigong 'les' van Patrick, ben je in staat om vanuit rust en van binnen uit te kunnen werken. Indien gewenst kan er nog een korte meditatie aan vooraf gaan. We zullen werken met acrylverf en een uitgebreid assortiment aan collage-materialen. Alles wat je nodig hebt voor deze heerlijke creatieve middag zal aanwezig zijn.

fraukjeFraukje Ramona Weishaupt

Fraukje is de vaste muzikante bij bijeenkomsten van de Hartcirkel. Ze is een begaafde harpiste, pianiste en bespeelster van de klarinet. Tijdens deze retraite zal ze de meditaties begeleiden met haar harpmuziek in de Engelachtige klanken die we van haar gewend zijn.