Isaac Shapiro aan zee

In de laatste week van juli 2018 zal Isaac Shapiro wederom naar De Hartcirkel komen!

Dit jaar hebben we ervoor gekozen om pal aan het strand te vertoeven om zo in de pauzes – en aan het einde van de dag – te kunnen genieten van een heerlijke duik in de zee of een wandeling langs het strand.
Ook vorig jaar hebben we weer aan zelfonderzoek kunnen doen op een heel diep niveau. Het is ieder jaar weer zo bijzonder om te zien wat het veilige liefdes-veld met de deelnemers doet. Hieronder één van de vele prachtige reacties die we hebben mogen ontvangen.

Citaat van één van de deelnemers van vorig jaar:
Marion Mol“De tweedaagse Intensive met Isaac Shapiro heeft mij heel veel gebracht. Vooral het bewustzijn dat het allemaal vanzelf gebeurt. Dat puur door met je aandacht 'erbij te blijven', bij wat er is, de verschuiving als vanzelf optreedt. Stoppen met dat harde werken. Ik heb het vertrouwen gekregen om dit in mijn eigen praktijk ook neer te zetten. Het weten dat mijn liefdesveld, mijn aanwezig zijn, mensen aanraakt waardoor er verschuivingen kunnen plaatsvinden. En dat is zo mooi om te ervaren voor zowel mijn cliënten als voor mezelf. Het is ook zo eenvoudig. De eye opener was dan ook dat 'het ego' op de stoel naast Isaac wilde zitten en dat dat dus helemaal niet nodig is. Er gebeurt toch wel wat er 'aan toe' is om te gebeuren.”
Marion Mol-van Schagen, Coach bij "Het Licht",
Praktijk voor bewustzijnsontwikkeling

Voor wie nog niet bekend is met Satsang: Kom gerust een (laagdrempelige) Satsang avond bijwonen en ervaar het Zelf!

English? See our webpage

Isaac nodigt je uit om je te realiseren wie jij werkelijk ten diepste bent en wie je altijd al bent geweest namelijk: Puur Bewustzijn. Tijdens deze dagen in het prachtige Camperduin bij Schoorl kun jij samen met Isaac onderzoeken hoe je dat kunt belichamen in je ‘alle-daagse’ leven. De locatie is gelegen boven op het duin en midden in de prachtige natuur van het misschien wel mooiste duingebied van Nederland en ondersteunt dit proces omdat het contact met de zee, de eindeloze open luchten en de duinen je een gevoel van diepe verbinding met Het Leven geven.

De mogelijkheid om deel te nemen in een veld van Bewust Zelf-onderzoek, gecreëerd door alle deelnemers die een gemeenschappelijke interesse hebben om in liefde en Bewustzijn te leven, is immens en enorm van nut voor onze ontwikkeling als mens.

Het enige menselijke drama' en lijden wat er eigenlijk is: “Het niet willen van de ervaring die we op dit moment beleven”.

Dit drama kent vele vormen. Zoals het niet hebben van de juiste baan, baas of relatie of méér geld willen hebben of méér verlicht willen zijn. Maar ook het hebben van chronische angstgedachten, zorgen maken over de toekomst én ongewenste emoties als gevolg van onprettige (traumatische) levenservaringen in het verleden.

Als we bemerken hoe onze gedachten en ons zenuwstelsel deze automatische patronen van lijden creëren en waardoor wij als het ware ‘worden geleefd’, dan worden deze onbewuste patronen bewust. Het Bewust-Zijn waarin dit ‘bewust worden’ plaatsvindt is onze Ware Natuur én altijd aanwezig en in het opmerken daarvan wordt zonder enige moeite, wat onbewust was, bewust.

Deze gedachten en patronen zijn ontstaan op basis van vaak hele vroege ervaringen in ons leven. Zolang deze nog in het zenuwstelsel zijn opgeslagen, sturen deze onze gedachten, gevoelens, emoties, acties en reacties in ons dagelijks leven aan. Vaak geheel automatisch en onbewust.

“The beauty of this invitation is that nothing needs to be changed, fixed, or eliminated. It is a non-dualistic, nonjudgmental enquiry into our present being. Everything happens through the agency of awareness.”
~ Isaac Shapiro

De subtiele uitnodiging van Isaac is gebaseerd op een diepgaand begrip van de noodzaak om vroege ontwikkelingsproblematiek en trauma ‘aan het licht te brengen’ middels Somatic Experiencing*. (Boekentip: De Tijger Ontwaakt, Dr. Peter Levine)

Deze automatische reacties en patronen worden ‘uitgenodigd’ om aan de oppervlakte te komen om volledig geëerd te worden.

Met het alsnog eren van wat er was en wat er is kan alles wat tot rust komen.
Te weten dat we Puur Bewustzijn en Liefde zijn is prachtig. Echter, hiermee zijn nog niet onze patronen opgelost die ons doen lijden en zichtbaar zijn in ons dagelijks leven.


De diepe heling welke plaats kan vinden door bovenstaande benadering, dat is de unieke ervaring van het ‘in waarheid’/in Satsang zijn met Isaac Shapiro.

All are welcome!


* Somatic Experiencing is er op gericht om op zorgvuldige wijze, zonder herbeleving van het trauma, het lichaam te helpen de bevroren spanning, beetje bij beetje los te laten. De beweging, sensatie of emotie die er ‘toen’ niet kon zijn, kan alsnog worden ervaren. Door deze ontlading kan eindelijk, vaak na vele jaren, de natuurlijke rust in lichaam én geest terugkeren.

When & where:

struin24, 25 & 26 July 2018:
Satsang in the Evening (19:30 - 21:30)

27 & 28 July 2018:
Intensive (11:00 - 18:00)

Location:
Struin, Strandpalviljoen Camperduin, Heereweg 407, 1871 GL, Camperduin N.H.


Investment:

Satsang: 15,00 euro (per evening)
Intensive: 150 euro including a healthy lunch (two days) – Early birds! (after 30 April: 170 euro including lunch)
Optional: Healthy Vegetarian Dinner (organic and local as much as possible) at 18:00 after each day of the Intensive. You may also choose for just one meal on Wednesday or Thursday. Costs: 17,50 euro p.p. per meal.


Sleeping Accomodation:

There are different options for affordable sleeping accommodation. Contact Ilona for more details.

The investment can be transfered to IBAN NL37 RABO 0327 7053 53, H.J. Borst. Please mention “Isaac Shapiro” and the date(s) you are attending.

AANMELDEN