Lezing: Egyptische symbolen; de fasen na de dood - Corina Zuiderduin

Lezing: Egyptische symbolen; de fasen na de dood - Corina Zuiderduin

Van Zaterdag 06 november, 2021 14:00 tot Zaterdag 06 november, 2021 17:00

Bij SoulBalance

Geplaatst door de Hartcirkel

Soort Evenement: Lezing

Gezien: 2048


Waar ga je naar toe? Wat kom je tegen na de dood? En waarom leef je op aarde? Dit zijn vragen die mensen bezighouden. Ook duizenden jaren geleden, in het land aan de Nijl, verdiepten mensen zich in deze onderwerpen. Aan de hand van prachtige afbeeldingen vertelt Corina Zuiderduin hoe de oude Egyptenaren dachten over de verschillende fasen die je doorloopt in de periode tussen twee levens. Zij geeft een nieuwe interpretatie waarin verbanden worden gelegd die nog niet eerder zijn gezien. Diverse symbolen waarvan de betekenis onduidelijk was worden onthuld tijdens deze boeiende middag.

De geheimen van leven en dood

Egyptische priesters hadden een helder beeld over de geheimen van leven en dood. Waar verbleef je in de periode tussen twee levens? En hoe ziet die wereld eruit? Volgens de oude Egyptenaren bestaat er geen dood. Er bestaat alleen maar leven; leven met een vorm - een lichaam - en leven zonder lichaam. De verschillende bewustzijnstoestanden waar je doorheen gaat legden zij vast in sprekende schilderingen op muren, in dodenboeken en in beelden van steen. In haar nieuwe interpretatie blijken deze voorstellingen een verrassend herkenbare betekenis te hebben.

Corina Zuiderduin: “We volgen in deze lezing de Egyptenaar tijdens zijn reis door het hiernamaals. Eerst komt hij langs de weegschaal waar hij zijn afgelopen leven bekijkt en lessen leert, dan volgen we hem door de lagere wereld en daarna door de hemelwereld tot hij uiteindelijk weer opnieuw geboren wordt. We kijken naar de verschillende symbolen en goden die worden weergegeven.

Een inspirerende lezing met prachtige afbeeldingen vol oude wijsheid. De levendige voorstellingen blijken nog even actueel als 4000 jaar geleden.

Corina Zuiderduin MA is auteur van het boek ‘Het Mooie Westen, mythen  en symbolen in Egypte’, een boek over de verborgen wijsheid van Egypte. Daarin worden verbanden gelegd die niet eerder zijn gezien en betekenissen onthuld die verborgen waren.

Corina Zuiderduin studeerde kunstgeschiedenis en Egyptologie aan de universiteit van Leiden waar zij professor Olaf Kaper ontmoette. Verrast door haar andere manier van kijken moedigde hij haar aan haar scriptie om te vormen tot een boek dat voor iedereen toegankelijk is. Zij geeft sinds vele jaren beeldende vorming in Rijksmuseum van Oudheden waar deelnemers plaatsnemen voor de duizenden jaren oude Egyptische beelden.

“Corina Zuiderduin kijkt met een frisse blik naar de oud-Egyptische beeldtaal. Een intrigerend boek voor iedereen die iets met Egypte heeft!”  National Geographic.

Voor meer informatie zie: degroenesfinx.nl

Deze lezing zal op lichtzinnige wijze worden ingeleid door lofdichter en B12 specialist Bo Baden (vitamineb12tekort.nl).

Wanneer? Op zaterdagmiddag 7 november, 2021


Tijdstip: 14:00 uur tot 17 uur (zaal open om 13:30 uur)


Locatie: Soul Balance

Vreekesweid 1 1721PP Broek op Langedijk


Vergoeding: 25 euro   

Dit bedrag kan worden overgemaakt op rekeningnr. NL44 INGB 0796 8731 43, H.J. Borst, onder vermelding van: Corine Zuiderduin