VERVALLEN: Lezing: Venus Ontraadseld - Dr. Annine van der Meer

VERVALLEN: Lezing: Venus Ontraadseld - Dr. Annine van der Meer

Van Zondag 11 juli, 2021 14:30 tot Zondag 11 juli, 2021 17:00

Bij Dorpshuis De Schulp

Geplaatst door de Hartcirkel

Soort Evenement: Lezing

Gezien: 2501


Venus Ontraadseld. Leer de symbooltaal van onze oermoeders te doorgronden

Prehistorische Venusfiguren worden wereldwijd in groten getale gevonden. Borsten, Buik en Billen worden vaak buitenproportioneel en uitvergroot weergegeven. Waarom? Lang dacht men dat Venusfiguren uitsluitend door mannelijke kunstenaars gemaakt zijn maar dat beeld kantelt. Deze middag bestaat uit twee delen. Voor de pauze is er aandacht voor de schoonheid van de mondiale beeldtaal van powervrouwen uit de oertijd. Ook komen nieuwe inzichten uit archeologie en antropologie in Venus’ symbooltaal aan de orde, die het spirituele in haar wereldbeeld onthullen. Tot slot is er aandacht voor de omslag naar de dominantie van het mannelijke en de man in de kunst, een ontwikkeling die zich wereldwijd vanaf de bronstijd voltrekt en die door het nieuwste DNA-materiaal bevestigd wordt.

In het deel na de pauze laten wij ons empoweren door Venus’ haar wijsheid en kracht. In enkele oefeningen activeren wij haar verdiept en geïntegreerd lichaamsbewustzijn. Venus haar houdingen zijn een empowerment voor het vrouwelijke en mannelijke in iedereen. Wij ankeren en verbinden buik, hart en hoofd. Wij ademen aarde en hemel en worden een brug van licht. Wij laten ons hart glimlachen. De cirkel van leven wordt weer rond.


Dr. Annine van der Meer is historicus, theoloog en symbooldeskundige en zij schreef een aantal gezaghebbende boeken over de verborgen geschiedenis van het vrouwelijke en de vrouwen, én hun vergeten bijdrage aan evolutie en beschaving. Onder His-Story delft zij Her-Story op ten einde Our-Story te schrijven. Waar nodig, vult zij het gevestigde vrouw- en mensbeeld aan om gelijkwaardigheid, harmonie, balans en vrede voor de wereld te bereiken.

Van 2008  tot 2018 leidde  zij de stichting Pansophia, een school van Wijsheid in de 21e eeuw, die bewustwording, spiritualiteit en de kracht van vrouwen verbond. In 2015 richtte zij uitgeverij Pansophia op om dit gedachtengoed verder uit te dragen en als uitgever haar eigen boeken uit te brengen.

Annine van der Meer is zowel nationaal, als internationaal een veelgevraagd spreker.  Zij geeft wereldwijd lezingen die het hele terrein van vrouwenstudies op een geïntegreerde en interdisciplinaire wijze omvatten.

Meer informatie op haar websites: www.anninevandermeer.nl en www.pansophia-press.nl en www.sprookjesvoormensenvannu.nl

Deze lezing zal op lichtzinnige wijze worden ingeleid door lofdichter en B12 specialist Bo Baden (vitamineb12tekort.nl).

Wanneer? Op zaterdagmiddag 13 juni 2020
Tijdstip: 14:30 uur tot 17 uur (zaal open om 14:00 uur)
Locatie: Dorpshuis De Schulp, Visweg 45, 1935 EB Egmond-Binnen
Heerlijke lichte zaal en volop gratis parkeerplekken, rechts en links van het gebouw!

Vergoeding15 euro   

Dit bedrag kan worden overgemaakt op rekeningnr. NL44 INGB 0796 8731 43, H.J. Borst, onder vermelding van: Annine van der Meer.