BIJEENKOMST: De Mystieke Muzikale Wereldreis door Vyanah & Madhav - DATUM NADER TE BEPALEN

BIJEENKOMST: De Mystieke Muzikale Wereldreis door Vyanah & Madhav - DATUM NADER TE BEPALEN

Van Zaterdag 12 juni, 2021 14:30 tot Zaterdag 12 juni, 2021 17:00

Bij Dorpshuis De Schulp

Geplaatst door de Hartcirkel

Soort Evenement: Bijeenkomst

Gezien: 2682


Ron Stokking alias Vyanah en Henk van Glabbeek alias Madhav nemen je mee op een unieke Mystieke Muzikale Wereldreis. Een magisch concert vol prachtige mystieke klanken en boeiende informatie en anekdotes over de bespeelde instrumenten. Het concert is uniek omdat nooit eerder twee muzikanten een zulke verscheidenheid van instrumenten ten gehore brengen. Een concert boeiend voor een heel breed publiek van jong tot oud.

De multi-instrumentalist Madhav (Henk) heeft zich laten inspireren door muzikale tradities vanuit de hele wereld. Tussen 1980 en 1995 heeft hij als Hindoemonnik over de wereld gereisd en zich ondergedompeld in de mystiek van muziek, mantra’s en klank. In 2009 richtte hij de Stichting One World Jam op. Met deze stichting heeft Henk vele muziekprojecten opgezet, die allemaal met elkaar gemeen hadden dat er bruggen werden geslagen tussen muzikanten uit verschillenden culturen. Deze muzikanten met roots van over de hele wereld brachten al die verschillende instrumenten in zijn leven.

De muziek van Vyanah (Ron), multi-instrumentalist en producer, wordt door miljoenen over de hele wereld beluisterd. Alleen al op youtube zijn een aantal van zijn composities meer dan 14 miljoen beluisterd. Henk van Glabbeek bespeeld instrumenten uit oude mystieke tradities van over de hele wereld. De snaarinstrumenten die hij live bespeelt zijn de Perzische Tar, Setar, Shourangiz, de Oed uit het Midden-Oosten, Chinese Guzheng harp en de Indiase Sitar. Tevens bespeelt hij blaasinstrumenten zoals de Perzische Ney, Chinese Xiao fluit, Japanse Shakuhachi, Indiase Bansuri, Armeense Duduk, Roemeense kaval en de Native Lakota fluit. Terwijl Henk het publiek aan de hand van deze instrumenten meeneemt op reis begeleidt Ron hem met het spelen van magische klinkende soundscapes en Etnische percussie-instrumenten zoals de framedrum en udu.

Kortom een unieke ervaring van prachtige klanken en boeiende anekdotes. Een concert die jou op vele vlakken zal inspireren! Wees welkom.

 Een voorproefje

Meer muziek op hun Youtube kanaal: https://www.youtube.com/channel/UCBjfsorE5zgc5Pi5iDkX2Hg

Wanneer: Op zaterdagmiddag 10 april 2021. Tijdstip: 14:30 uur tot 17 uur (zaal open om 14:00 uur)
Locatie: Dorpshuis De Schulp, Visweg 45, 1935 EB Egmond-Binnen
Heerlijke lichte zaal en volop gratis parkeerplekken, rechts en links van het gebouw!
Vergoeding: 15.00 euro   

Dit bedrag kan worden overgemaakt op rekeningnr. NL44 INGB 0796 8731 43, H.J. Borst, onder vermelding van: Vyanah & Madhav